HOME

Om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan zijn de bioscopen in Nederland gesloten. Daarom stellen we onze release van ATLANTIS uit tot in september.

Van het festival in Berlijn namen we nog meer mooie titels mee naar huis, maar die zullen ook tot na de zomer moeten wachten.

In de tussentijd, op de pagina nieuw op DVD en VOD vind u links naar iTunes van onze titels die daar beschikbaar zijn.

Blijf gezond allemaal!

CORONA

ATLANTIS

Het is 2025 en de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey is mentaal beschadigd door het geweld, maar probeert de draad weer op te pakken. Na ontslag bij de plaatselijke staalfabriek vindt hij een nieuwe baan; het rondrijden van schoon drinkwater naar de weinig overgebleven bewoners van de vervuild geraakte regio.

Hij komt in contact met Black Tulip, een organisatie die de lichamen van omgekomen soldaten opspoort om die een waardige begrafenis te geven. Sergey meldt zich aan als vrijwilliger. Het werk is afschuwelijk, maar geeft hem een zekere rust en verlossing. Als er tussen hem en collega vrijwilliger Katya een klein vonkje overspringt, zien we zelfs een sprankje hoop.

 

In contrast met de thematiek van de film, is Atlantis een lust voor het oog. Vasyanovych heeft een ongekend oog voor compositie en kleur en creëert uit de waanzin van de oorlog een monumentaal en indringend epos. 

DE RELEASE VAN ATLANTIS IS VANWEGE DE CORONA CRISIS UITGESTELD TO NA DE ZOMER

LEES MEER

Poster NL A4.jpg

NU IN DE BIOSCOOP

DVD EN VOD

Zie HIER een overzicht van de meest recente DVD en VOD releases van De Filmfreak

ECHO

Een menselijke einde-jaarsfilm uit IJsland.

 

Terwijl de mensen zich opmaken voor de feestdagen, valt een bijzondere stemming over het eiland. Iedereen lijkt opgewonden of nerveus. Sommigen zijn alleen, anderen komen bij elkaar.

 

Middenin het land staat een boerderij in brand. Op en school spelen de kinderen het kerstverhaal. Een mens wordt geboren, een ander begraven. In een museum maakt een moeder ruzie met haar ex-man.

 

In 56 ogenschijnlijk onverbonden scenes schetst ECHO een warm portret van een moderne samenleving en diens bewoners, met hun emoties, hun behoeftes, maar bovenal hun menselijkheid. 

Vanaf 12 december                                     LEES MEER

ECHO poster

LIKE ONS OP FACEBOOK

Blijf op de hoogte van releases en nieuwtjes met betrekking tot de films die we uitbrengen

  • Wix Facebook page

IN FABRIC

IN FABRIC is een wonderbaarlijke ghost story over een unieke rode jurk die tijdens de winter-uitverkoop van een luxe warenhuis over de toonbank gaat. Een alleenstaande moeder draagt het kledingstuk naar een blind date die niet loopt als verwacht. Via de kringloopwinkel komt hij in het bezit van een wasmachinemonteur, die meteen met onverklaarbaar onheil te maken krijgt. We volgen de jurk als die van eigenaar wisselt en daarbij op steeds curieuzer wijze slachtoffers eist.

 

Peter Strickland (Berberian Sound Studio, the Duke of Burgundy) toont zich opnieuw een meester in stijl. IN FABRIC is een lofzang op genrefilms uit voorbije jaren, en het resultaat van een hartstochtelijk plezier in filmmaken.

LEES MEER

Poster In Fabric.jpg

© 2016/2020

De Filmfreak BV | Van Hallstraat 54 | 1051 HH Amsterdam 

poster Echo

Go to link